MIKSI EROSIN HELLUNTAISEURAKUNNASTA?

12.01.2019
109 411 Näkymät

Videolla avaan hieman omaa elämänhistoriaani ja kerron, miksi aikanaan erosin helluntaiseurakunnasta. Alussa lyhyt johdanto helluntailaisuuteen ja omaan suhteeseeni sen kanssa. Sitten siirrytäänkin henkilökohtaisiin kokemuksiin ja syihini. Saa kysyä tarkennuksia ja lisäkysymyksiä kommenttikentässä tai someissani.
OTA MUN SOMET HALTUUN:
📸 Instagram: instagram.com/Viljamitz
📩 Twitter: twitter.com/Viljamitz
👻 Snapchat: Viljamitz
😎 Saa olla yhteyksissä!
End credits music "Future Funk" by Joakim Karud: theartistunion.com/tracks/ac84a2
#helluntailaisuus #vlogi #elämäntarina

Kommentteja
 • En oo koskaan samaistunut mihinkään videoon niin vahvasti kun tähän. Kiitos kun jaoit!

  LavLav8 päivää sitten
 • En tiiä mut luin "miksi erosin sunnutaiseurakunnasta" 😂

  Roope HeikkinenRoope Heikkinen21 päivä sitten
 • Allekirjoitan täysin sanomasi. Itse lädin jo teininä kun en voinut allekirjoittaa niitä mitä siellä julistettiin. Helluntaiseurakunnassa helposti tehdään asioista pahoja vaikka sitä ei ole. Ainoastaan niiden vanhojen jäärien oma epävarmuus huokuu sieltä läpi. Yksi erikoisempia esimerkkejä on, että ei tarvitse kierrättää tai välittää luonnosta kun on loppu lhellä niin tekemisesi ei enää vaikuta.... Siis mitä ihmettä!!!

  Paula HapponenPaula HapponenUukausi sitten
 • Nykyään Helluntai kirkot on niin erilaisia Saaleminkin porukka on niin normaaleja.

  Harri Lahti-LuopaHarri Lahti-LuopaUukausi sitten
 • Mä haluaisin katsoa sen kahden tunnin videon

  maindemaindeUukausi sitten
 • Puhu juutalaisista joskus.

  Aito PK feat. BronemAito PK feat. Bronem2 kuukautta sitten
 • Olen samaa mieltä. Itse olen adventisti. Hellunt. on ahditava. Terv mopomies.

  Tor ÖlingTor Öling2 kuukautta sitten
 • Kuulutko sä tällä hetkellä mihinkään seurakuntaan

  pietsu Ovaskainenpietsu Ovaskainen2 kuukautta sitten
  • Kuulun ihan evankelis-luterilaiseen kirkkoon 😊

   Ville MäkipeltoVille Mäkipelto2 kuukautta sitten
 • En ole helluntailainen,mutta raamatun totuudesta nämä jotkin aforismit poikkeaa aikalailla. Kyllä armolahjat ovat rikkaus ja Jumalalta. Myös ihmeitä tapahtuu on myös omassakin elämässä. Myös Jeesus tulee takaisin ja tämä on tilanne,missä nousee ensin kuolleet,sitten Jeesuksen omat. Salaista ylöstempausta ei ole,mutta kun se koittaa kaikki näkee. Myös monia muita raamatusta poikkeavaa on tässä videossa. En suosittele, mutta suosittelen raamatun lukemista.

  Juha SeverinkangasJuha Severinkangas3 kuukautta sitten
 • Kiitos mielenkiintoisesta videosta! UUT tarjoaa vertaistukea uskonnollisissa yhteisöissä haavoittuneille, ja toimintamme piirissä on paljon entisiä helluntailiikkeen jäseniä. Meiltä löytyy myös video, jossa helluntailaisuuden piirissä kasvanut Päivi kertoo kipeistä kokemuksistaan helluntailaisessa opetuslapseuskoulussa, joka sai lopulta kultin piirteitä. fiworld.info/goon/h4bVr7HFs4SQm5s/videot.html

  Uskontojen uhrien tuki UUT ryUskontojen uhrien tuki UUT ry3 kuukautta sitten
 • Mulle tuli joskus joku nainen Keravan juna asemalla puhumaan että jeesus pelastaa, jos lausun jonkun rukouksen hänen kanssaan. Kieltäydyin ja kerroin ystävällisesti mutta päättäväisesti että olen ateisti, enkä aijo lausua mitään ruokousta hänen kanssaan. Hän jankkasi (ystävällisesti kuitenkin) koko 45min mitä odotin junaani että minun täytyy lausua rukous hänen kanssaan, hermo meinasi mennä mutta ystävällisenä ihmisenä kieltäydyin toistuvasti lausumasta rukousta hänen kanssaan. Pääsin hänestä eroon vasta kun junani saapui ja pääsin hyppäämään sen kyytiin. En tiedä oliko helluntailainen vai kuuluiko johonkin lahkoon, koin tilanteen todella ahdistavaksi mutta nainen oli muuten todella ystävällinen niin olin ystävällinen takaisin, vaikka tiukkaa teki. Sääliksi kävi naisparkaa että joku kristinusko on onnistunut aivopesemään hänet noin pahasti, että useista kehotuksistani huolimatta ei jatkanut matkaansa vaikka kerroin toistuvasti että hän tuhlaa aikaansa. Että minä olen ateisti niin kauan kun joku pystyy minulle todistamaan että on olemassa jokin korkeampi, melko kieroutuneen huumorintajun omaava voima. Mikä jumala antaa suurimman osan maapallosta elää sellaisissa olosuhteissa kun elävät..

  Visa RyynäläVisa Ryynälä3 kuukautta sitten
 • Moi!! Oon hellari, asun espanjassa, ja olen melkeen kaikessa sun kans samaa mieltä. Auto kritiikki on välttämätöntä, sekä ihmisenä että järjestönä. Jeesuksessa olemme hyväksytyt ja sitä ei tarpeeksi saarnata, ainakaan suomessa

  Johanna Emilia ViljanenJohanna Emilia Viljanen4 kuukautta sitten
 • Nää mitä luettele menee enempi sun oman tietämättömyytesi piikkiin eikä edusta helluntaiseurakunnan linjausta. Mutta tietämättömyys ja se ettet oo sanaan sillo perehtynyt sai sut luulemaan väärin. Eikä kannata kaikkiin karismaattisin juttuihin lähtee mukaan mutta itse oon kokenu ihan hyväksi kasvualustaksi helluntaiseurakunnan. Ei mitään valittamista.

  TopsiekkuTopsiekku4 kuukautta sitten
 • Onhan helluntaiseurakunnassa se hyvä puoli että pohja on raamatullisempi kuin luterilaisessa. Esim. Kaste, ja vanhemmisto jne. Ja armolahjoja ei vastusteta. Eli pysytään paremmin sanassa.

  TopsiekkuTopsiekku4 kuukautta sitten
 • Ooksä luopunu samalla uskosta? Ja jos uskot edelleen ni uskotko niinkuin raamattu opettaa?

  TopsiekkuTopsiekku4 kuukautta sitten
 • Erittäin asiallinen video, jossa nostetaan ilman kiihkoa esille näennäisesti avoimen yhteisön tiukan hallinnan ja yhteisen ajattelun tekijöitä esille. t: ex-helluntailainen

  Petteri KerminenPetteri Kerminen4 kuukautta sitten
 • Pelosta jostakin pahoista hengistä ei kovin puhuta niissä piireissä jossa ei kukaan ole niin antautunut jumalalle että he pystyvät ajamaan ne riivaajat ulos. Ihmisen oma agenda esteenä. Tästä tulee lapsille pelko kun ei tiedä mistä on kysymys. Ne jotka tietävät ymmärtävät tosiasian. Ei sitä pysty sulkemaan pois ellei oteta taas kristittyjen tappamista käyttöön. Näytettiin mulle ristinpuu jossa luki, "jos vain olisit ollut kiltti" ... Niin kiltti tarkoittaa, jos olisit kieltänyt Jumalaa. Ei Jumalaa voi kieltää. Pahat hengetkin uskovat ja vapisevat. Näin on tosiasia. Ei tarvi kommentoida huuhaata. Hyvä on kuitenkin lähteä ulos tämmösistä kontrolliseurakunnista , jossa yritetään inhimillisesti ylläpitää jotain järjen ajattelumallia. Se on ajautunut ulos jumalan läheisyydestä. Jumala on luonut jokaisen ihmisen omaksi kuvaksi ja tärkein on ensin löytää hänen yhteys. Sitten voi yhtyä joukkoon jossa on jumalansuhteessa eläviä ihmisiä. Muuten on suuri vaara että alkaa seurata joitakin ihmisiä. Kristittyjä on monenlaisia. Älä opi näkemään että suuri osa heistä on vain näennäiskristittyjä!

  MICKEMICKE5 kuukautta sitten
 • Kuulun itse helluntaiseurakuntaan isossa kaupungissa, en silti helluntaikirkkoon, ja pidän tärkeänä lukea raamattua, pitää yhteyttä Jumalaan rukouksessa, käyn kokouksessa harvakseltaan, eikä kukaan pyri minua sieltä käsin hallitsemaan. Olen itse opiskellut teologiaa. Raamatun tunteminen ja sen sanomaan uskominen riittää käsitykseni mukaan uskoontulleelle. Teologian tuntemus ei pelasta vaan elävä usko ja suhde Jeesukseen.

  arvotararvotar5 kuukautta sitten
 • Oih(( no siis ite olin melkeen ateisti ja mulla oli aika paljon henkisiä ongelmia mut sitten 2019 kesällä tunsin eka kertaa elämässäni vahvasti Jumalan rakkauden ja aina kun rukoilin se rakkaus vaa vahveni mussa ja tunsin Jumalan rauhan ja ilon myös tosi vahvasti, en ensin tiennyt miten tää on mahdollista mut se vaan tapahtu, sitte tunsin pyhän Hengen voimaa mussa tosi vahvasti ja uudestisynnyin ja musta tuli ihan eri ihminen, ilman et väkisin olisin muuttanu itteäni yms nii Jumala muutti mut kokonaan mun kaikki halut yms muuttu ja aloin elää Jumalalle ja koin oikeesti onnellisuutta ja Jumala paransi mut kaikista henkisistä ongelmista ja no nii, Jumala vastas mun kaikkiin rukouksiin ja mun elämässä tapahtu oikeesti tosi isoja ihmeitä. Ite se mitä kerroit nii oli paljon juttuja jotka oli mun mielestä niinku ei niinkään hyvä esim se et vahditaan paljon yms, koska Jumala on kuitenkin antanut ihmiselle vapaan valinnan ja ihminen saa ite päättää seuraako Jumalaa vai ei ja raamatun mukaan ihminen ei ole se jonka pitää tuomita vaan Jumala joten on toi sun kertominen mullekin aika ahdistava juttu miten se yhteisö oli siel. ❤️❤️

  Saara JaghlassianSaara Jaghlassian5 kuukautta sitten
 • fiworld.info/goon/YIHerKapqKtvnqs/videot.html His Resurrection and Ours - David Pawson

  Syz9gd4zh7Syz9gd4zh75 kuukautta sitten
 • fiworld.info/goon/c3-Rqpy03KCeZq8/videot.html Unload | Evangelist Reinhard Bonnke

  Syz9gd4zh7Syz9gd4zh75 kuukautta sitten
 • fiworld.info/goon/Y5a-moSVsqmnnJs/videot.html Niilo Yli-Vainio - Jumalan suuri voima - Pietarsaari 1.11.1981

  Syz9gd4zh7Syz9gd4zh75 kuukautta sitten
 • fiworld.info/goon/np-x2KW-zKeFba8/videot.html Hilja Aaltonen Petetyt ihmiset

  Syz9gd4zh7Syz9gd4zh75 kuukautta sitten
 • fiworld.info/goon/hWnK27CymKGei40/videot.html Tapio Nousiainen-Täysi Evankeliumi

  Syz9gd4zh7Syz9gd4zh75 kuukautta sitten
 • fiworld.info/goon/hHzQ14m1m4iIeaM/videot.html Kalevi Lehtinen - Armo kutsuu

  Syz9gd4zh7Syz9gd4zh75 kuukautta sitten
 • fiworld.info/goon/qX3LyYjcmaezj3A/videot.html Osmo Tiililä usko voittaa epäilyksen

  Syz9gd4zh7Syz9gd4zh75 kuukautta sitten
 • fiworld.info/goon/iITdxYuz3X-QbGg/videot.html Vastaus Ville Mäkitalolle (Re: Helluntailaisuus)

  Syz9gd4zh7Syz9gd4zh75 kuukautta sitten
  • Ville Mäkitalolle ???? Kuka on ?

   Higherthanthesun85Higherthanthesun854 kuukautta sitten
 • Jännä juttu. En ole koskaan kuulunut helluntaiseurakuntaan, silti monet kertomasi asiat tuntuivat kovin tutuilta. Kirkollisessa ns. vitoslaisuudessa on ollut samoja piirteitä. Ja taitaa jossain määrin olla edelleenkin. Omilla aivoillaan ajattelevia aletaan helposti vieroksumaan.

  Raimo VanhojaRaimo Vanhoja5 kuukautta sitten
  • Ettei totuus unohtuisi, on sanottava, että on vitoslaisuudessa toisenkinlaista ilmaa. Esim. Suomen Raamattuopiston emeritus toiminnanjohtaja Raimo Mäkelä on todennut, että uskovaisenkin on, ei ainoastaan lupa ja oikeus, vaan suorastaan velvollisuus ajatella omilla aivoillaan.

   Raimo VanhojaRaimo Vanhoja5 kuukautta sitten
 • Aina on joku realistinen fysikaalisesti selittettävä selitys oudoille tapahtumille.Täällä puolella näyttöä on kans yksi tutkiva ja vastauksia kysymyksiin etsivä jäbä.🙋Hello

  Ivo EesmaaIvo Eesmaa6 kuukautta sitten
 • Tulkaa sellaisina ,kun olette ,voiko Pantteri muuttaa Pilkkunsa ,yhtä vähän te Vähäuskoiset voitte itseänne muuttaa. Tarkoittaa jokaista ihmistä.

  Osmo PiispanenOsmo Piispanen6 kuukautta sitten
 • 346 helluntailaista 😉

  porin revityinporin revityin6 kuukautta sitten
 • olen itse ollut mukana helintaisissa,,, ja huomasin että paavali on tärkeempi kun jeesus,, jos otetaan paulus pois niin heluntai kaatuisi

  Juha lindströmJuha lindström6 kuukautta sitten
 • Moi Ville! Kiitos videosta. -Lentosotamies Mustikka

  Tapani on ArtoTapani on Arto6 kuukautta sitten
 • Ville Mäkipelto. Kuuntelin sinun videosi loppuun asti. Jäin ihmettelemään mitä sinä halusit tällä videolla saada aikaan ja mitä sanoa. Sanoit liittyneesi ev.Lut kirkkoon, miksi? Myös ev.lut kirkon herätysliikkeissä uskotaan PyhänHengen toimintaan. Siellä puhutaan kielillä, profetoidaan ja rukoillaan sairaitten puilesta. Luin myös kirjoitettuja kommentteja. Siellä henkilöt, jotka eivät usko Jumalan olemassa oloon, eivät mihinkään yliluonnolliseen( paitsi että lukevat horoskooppeja, kyselevät meedioilta ym. henkiolennoilta vastauksia elämänsä ongelmiin) he komppasivat sinua. Myönnän sen, että seurakunnissa, myös Helluntaiseurakunnissa on omat puutteensa ja ylilyöntejäkin on. Vaikuttaa siltä että varoitukset teologian opiskelusta ovat olleet kohdallasi ihan aiheellisia . Ville Mäkipelto, haluatko sinä tällä videolla mitätöidä raamatun sanan? Vaikka halusit tuoda henkilökohtaiset kokemuksesi yleistämättä, teit sen kuitenkin ikävällä tavalla heittämällä varjon raamatun sanoman ylle.

  Leena KatajaLeena Kataja6 kuukautta sitten
  • Mistä tiedät että ei-uskovaiset, jotka kirjoittavat tänne, uskovat horoskooppeja tai henkiolennon ohjelmia?

   Echoes From A Great DistanceEchoes From A Great Distance6 kuukautta sitten
  • Kiitos kommentista! Halusin tällä videolla kertoa omasta matkastani ja jakaa omia ajatuksiani aiheesta. Ei tässä sen kummempaa taka-ajatusta ollut ☺️

   Ville MäkipeltoVille Mäkipelto6 kuukautta sitten
 • Teologinen tiedekunta on kaiken pahan alku ja juuri.

  Kaitsu MaitsuKaitsu Maitsu7 kuukautta sitten
  • Kyllä tietämätömyttä on siunaus soundsfromthemarshes.altervista.org/from-the-abecedarians-to-the-chick-tracts-500-years-of-blind-faith-and-ignorance/

   Higherthanthesun85Higherthanthesun854 kuukautta sitten
 • Helvetin pelko ei ole oikea vaikutin uskolle. Myöskin tuo mustavalkoisuus on muissakin uskon yhteisöissä ikävä piirre. Epätäydelliset ihmiset kyttäävät toisiaan pienissä piireissä ja vaatimukset ovat mahdottomia.Ainainen syyllisyys ja jopa syyllistäminen siitä tulee lopulta henkistä väkivaltaa.

  S KS K7 kuukautta sitten
 • Kiitos tästä, ymmärrän sinua täysin.. sillä oma perhe uskoo todella vahvasti jumalaan ja itsekin, mutta vähän erilaisesti. Koska joistakin asioista olen samaa mieltä ja joistakin eri.

  Julia MellerJulia Meller7 kuukautta sitten
  • Higherthanthesun85 okei kiva tietää:)

   Julia MellerJulia Meller7 kuukautta sitten
  • @Julia Meller siis FIworldssa, Tohtorin Ristintien kanavan kautta. Toi Tohtori Ristintie on Ilpo Salo, eli Kuningaskalastajan laulaja, minä olen hänen kitaristi, olen se tyyppi joka todistaa min. 18:29 tuossa videossa ----> fiworld.info/goon/hYi0xWiqtqF-aKs/videot.html Vaikka joskus soitan Ilpo Salon kanssa, mun pääbändi on Echoes From A Great Distance. Olen se laulaja fiworld.info/goon/lHi1s2mcmomGoKc/videot.html

   Higherthanthesun85Higherthanthesun857 kuukautta sitten
  • Higherthanthesun85 okei! kiva kuulla, kuka olet?

   Julia MellerJulia Meller7 kuukautta sitten
  • @Julia Meller arvasin, kun huomasin kun kerroit vahvasta uskosta perheessäsi, oon joskus seurannut Leon saarnoja ( vanhat ja uudet ).

   Higherthanthesun85Higherthanthesun857 kuukautta sitten
  • Higherthanthesun85 joo

   Julia MellerJulia Meller7 kuukautta sitten
 • No alussa kyllä seurakuntaan kuulu uskoontulleet ja ihan alussa seurakunta muodostu juutalaiskristityistä ja he noudattivat myös Mooseksen lakia, pakanoiden ei tarttenut noudattaa kuin sen verran mitä kerrotaan Apostolien Teko 15 luku

  jali karjalainenjali karjalainen7 kuukautta sitten
 • Ensimmäisen kerran ainakin tietää,mitä puhuu.

  Elise AhoElise Aho7 kuukautta sitten
 • Hieno video. Vahvisti itseäni helluntailaisena. Kaikki nämä löytyy Raamatusta mitä hellarit ajavat. Sun omat kokemukset näistä on sun kokemuksia

  Janne NYMANJanne NYMAN7 kuukautta sitten
 • Hyvä video, jälleen!

  Markus SalmelaMarkus Salmela8 kuukautta sitten
 • Usko on yleisesti hyväksyttyä mielisairautta.

  Pasi HiltunenPasi Hiltunen8 kuukautta sitten
 • Lisää

  mörkö kingmörkö king8 kuukautta sitten
 • Pitää sanoa että oli todella hyvää aihe. Paljon asioita selveni yes. Sinulla on todella hyvät aiheet kiitos niistä ei kun Rock sitä se taas lähtee yes.

  Eero RosasEero Rosas8 kuukautta sitten
 • No alunperin Paavalin seurakunnat muodostu uskovista ja muut olivat ulkopuolisia. Alussa oli vanhemmisto ja Paimen sekä erilaisia armplahjoja, diakoniaa oli alussa, palvelutoimintaa jne.Paavali sano, että ulkopuoliset tuomitsee Luoja, ei kristityt,siis seurakunnan ulkopuoliset.Pietari käski tehä parannuksen ja ottaa kaste, niin sai synnit anteeksi.Uudestisyntyä piti Hengestä ja vedestä.Kastettiin kun tuli uskoon sillon alussa. Mooses pesi synnit myös vedellä, synneistä puhdistavalla vedellä myös kuukaudenikäisetkin,4 Mooses luvut 3 ja 8.Paavalin aikaan juutalaiset kasto itsensä upottamalla itsensä kokonaan veden alle ja alkuseurakunta peri juutalalaisilta kasteen mallin ja kokousmallin synagogasta.Synagoga on voinut syntyä Pakkosiirrossa Babyloniassa, koska sana synagoga tarkottaa kokousta. Mooseksen kirjoissa ei kait ole sanaa synagoga,vai?

  jali karjalainenjali karjalainen8 kuukautta sitten
 • Sanoit et pitäs koko ajan pelätä ja olla varuillaan että joku demoni tai paha henki ei riivais meitä. Mulla on paljon helluntalaisia kavereita ja oon käyny konffassakin (kuulun ite vapaakirkkoon), mutta en oo koskaan kuullu tälläsestä ajattelutavasta joten haastan ton ajatuksen koska Jumala tuo mulle itelle rauhaa ja rakkautta ja uskon että ne jotka uskoo ja luottaa Jumalaan on turvassa pahoilta hengiltä. Mä oon nähny pari kertaa kun ihminen on ollu täysin riivattu ja huutanu ja kiljunu. Kyllähän siinä vähän pelotti mut sit mulle sanottiin et ei oo mitään hätää, koska me kannetaan Jumalan läsnäoloo jota paholainen pelkää yli kaiken. Hyvä video!

  lindaeberglindaeberg8 kuukautta sitten
 • Niin minulla kyllä on päässyt jostain syystä syntynyt käsitys että herätysliikkeet ovat aika fanattisia, ja minua suuresti on ihmetyttänyt tämä Tynkkynen, en tosin tiedä onko hän yhä helluntalainen, mutta julki Ei heterosuhteessa oleeva

  vesa juolavesa juola8 kuukautta sitten
 • Mää hokasin tästä videosta, että Juhani Tamminen taitaa olla helluntalainen.

  JuMinä ProductionsJuMinä Productions8 kuukautta sitten
 • Voi Ville! Lopeta tuo. Oot niin pihalla, että ihmettelen kuka pääsi sekoitti? Toivottavasti ei lopullisesti. Siunausta etsintääsi!

  Turun BaptistiseurakuntaTurun Baptistiseurakunta8 kuukautta sitten
  • Aivan mielenkiintoista että sellaiset vastaukset tulevat yhden vuoden jälkeen kun video julkistettiin

   Echoes From A Great DistanceEchoes From A Great Distance8 kuukautta sitten
 • Aikalailla saman suuntainen historia helluntailaisten kanssa . Ajattelin ihan liikaa että pystyin olemaan joukoissa mukana. Nykyään olen onnellinen että oon päässyt eroon joka tasolla tuosta. Ainoa mikä välillä tekee surulliseksi on se etten kuulu enää tiiviisti omaan lapsuuden perheeseen. Luopio on pahin mikä voi olla. Sillä hän on nähnyt valon,mutta on halunnut siitä eroon. Pakanakin on parempi,sillä hän ei ole vielä nähnyt valoa. Kiitos ja tsemppiä,Ville! Seuraan aktiivisesti sinun kanavaa.

  Pasi AlkkiomäkiPasi Alkkiomäki8 kuukautta sitten
 • Hei! Mulla on tosi samanlaisia kokemuksia. Tosi hyvä video, kiitos tästä!

  Susanna AuvinenSusanna Auvinen9 kuukautta sitten
  • Tästä vois puhua vaikka kuinka pitkästi. Onks sulla jotain mitä kaipaat helluntaiseurakunnasta? Mä tavallaan kaipaan sitä yhteisöllisyyttä ja sitä sunnuntaifiilistä, juhannuskonfferenssitunnelmaa jne. mut samalla en kaipaa sitä yhtään; tavallaan tunnen vain nostalgiaa. Lisäks, kuinka sun perhe otti sen että erosit seurakunnasta? Mulla eroprosessi on edelleen käynnissä eli henkisen eron oon liikeeseen jo tehnyt mutta jäsenyyttä en oo vielä yhdistykseltä irtisanonut. Perhe on surullinen mut samalla ne tietää että oon liian päämäärätietoinen käännytettäväksi.

   Susanna AuvinenSusanna Auvinen9 kuukautta sitten
 • tuttua kertomusta mitä ymmärrän hyvin ja olet hyvin oikeassa monessa asiassa , itse kun tulin uskoon liityin helluntai seurakuntaan ja usein huomasin juuri tuon mistä kerroit nimittäin kun synnyt helluntai perheeseen niin vanhemat usein tekee sen virheen että sälyttävät lapsensa kannettavaksi asioita mitkä pitäisi ensin itse sisäistää . no itse siirryin toiseen seurakuntaan taas sen takia kun huomasin että helluntai oli alkanut romuuntua ja sinne alkoi pesiytyä niin sanottua amerikka touhua missä paranemiset nostettiin kaiken yläpuolelle ja meno villiintyi pahasti . no toivon sulle siunausta ja videoistasi kyllä näkee että olet lahjakas onhan niissä hurjat katsoja määrät . vielä lisään että ole juuri se mitä olet koska Jumala ei halua teeskentelyä , tässä se helluntai on mennyt monesti väärille raiteille

  Sampo SantasaloSampo Santasalo9 kuukautta sitten
 • Seurakunta ei pelasta, mutta onneksi Jeesus pelastaa. Itse nuorempana myös helluntaiseurakunnasta lähtenyt. Siellä vedetään kaikki herkästi vähän hardcoreksi tosiaan, mutta nuo monet asiat joista puhut, niihin on ihan vastaukset Raamatussa. Nämä ei ole helppoja juttuja, näiden asioiden kanssa täytyy tehdä itse oma henkilökohtainen selvyys.

  Jemppu777Jemppu7779 kuukautta sitten
 • Tässä videossa katsellaan asioita ulkoa päin. Toki tervettä kriittisyyttä tarvitaan. Kuitenkin lähtökohta on henkilökohtainen Jeesuksen kohtaaminen ja ymmärtäminen, että Jumala on todellinen ja Raamattu on totta. Nämä eivät tule tunnekokemuksista. On kysymys siitä, haluanko seurata Jeesusta ja olla Hänelle kuuliainen. Raamatusta on löydettävissä se, mikä on oikeata ja mikä väärää ja mikä totta ja mikä ei ole totta. Elävä usko on aina tervettä ja hyvää. Ihminen jatkaa olemassaoloaan ajallisen elämän päätyttyä. Siksi tarvitsemme Jeesuksen antamaa pelastusta.

  Harri JacobssonHarri Jacobsson9 kuukautta sitten
 • Kiitos tästä videosta, tiedän että julkaisusta on jo yli vuosi mutta laitan silti kommenttia koska tämä osuu niin omalle kohdalle... Mulla oli alakouluikäisenä hyvä ystävä jonka perhe kuului helluntaiseurakuntaan. Oltiin tiiviisti tekemisissä, samalla luokalla ja tosi hyvät kaverit, mutta jouduin lopulta laittamaan ystävyyden poikki koska homma meni niin ahdistavaksi. Hän yritti lukuisia kertoja houkutella mua mukaan seuran toimintaan ja tapahtymiin. Tiettyjä sanoja ei saanut sanoa ääneen koska on syntiä, mm. "hullu" sana oli syntiä ja moitti jos sanoin sen ääneen. Hän myös alkoi erittäin omistavaksi, hän halusi nähdä joka päivä koulun jälkeen ja kyseli tarkkaan menoistani, kutsui siskoksi minua ja suunnitteli yhteistä tulevaisuuttamme, miten muutamme samaan taloon aikuisena jne.. Lopulta muut ystäväni karisivat ympäriltäni pikkuhiljaa. Kaiken lisäksi heikkoa itsetuntoani heikensi entisestään se että tämä kaveri arvosteli ulkoista olemustani ja antoi ymmärtää että helluntaalaiset on parempia ihmisiä kuin muut. Välit poikki laitettuani hänestä tuli katkera ja ilkeä, puhui p**** minusta muille ja lopulta yläasteelle siirryttyäni mulla ei ollut jäljellä yhtä ainotta ystävää alakoulusta. Se on jättänyt arvet vuosien jälkeenkin, tapahtuneesta on 25 vuotta. Mitä mieltä olet että pitävätkö helluntalaiset yleisesti itseään parempina ihmisinä kuin toisia? Ja onko tietyt sanat heidän mielestään oikeasti syntiä?

  KatariinaKatariina10 kuukautta sitten
  • En ole itse törmännyt tällaisiin ilmiöihin vaikka olin helluntaiseurakunnassa 18 vuotiaaksi.

   Saara VehkalaSaara Vehkala2 kuukautta sitten
 • Itse olen kasvanut myös vahvasti helluntailaisessa otteessa naapurikaupunki Kokkolassa. Jo aikanaan isoisäni oli helluntailainen perheineen ja on mm. ollut rakentamassa Kälviän Helluntaiseurakuntaa. Minut on siis myös siunattu isoisäni toimesta, vaikka äitini ei sillä hetkellä kuulunutkaan välillisesti helluntailaisiin, vaikkakin liittyi vuonna -85 tai -86 Kokkolan helluntailaisiin. Ennen sitä elämä äidin kanssa olikin melkoista kun hän oli yksinhuoltaja ja näin & koin monenlaista mitä paheksuttaisiin nykyaikana. Tosin lapsuus 80-luvulla oli hyvin toisenlaista muutoinkin kuin nykyään. Hyvin tuttua on siis nuo monet pelottavat asiat uskonnolliselta puolelta näkemyksineen. Juurikin ylöstempaaminen oli yksi niistä ja siitä näytettiin sellaista "propaganda elokuvaakin" yhteisesti Kokkolan Babtistikirkossa. Vaikka Babtistit on oma porukkansa niin heillä on vankat siteet toisiinsa ja tekevät tai ainakin tekivät paljon yhteistyötä Kokkolassa. Mm. teetupa ja teetupabussi aikanaan oli hyvinkin paljolti molempien lahkojen symbioosia. Esim. monelle tuttu fb:ssä vahvasti homovastaisuudestaankin tunnettu Reijo Ruotsalainen oli usein tuolla bussissa viikonloppuisin juttelemassa nuorisolle. Samoin myös telttakokoukset, joita järjestettiin ympäri kaupunki kesäisin ja varsin paljon Länsipuiston koululla. Itse en koskaan tuntenut itseäni hengelliseksi, koska olin lähinnä pakotettuna mukana juurikin kaikenlaisessa toiminnassa, kuten tuosta yhteisöllisyydestä puhuit. Mieluummin olisin sunnuntaisin katsonut telkkarista Tarzania (sinun syntymävuotesi aikaan kun sattui tulemaan elokuvina päivällä) ja teininäkin mieluummin muualla kuin poikakerhossa. Kesäleirit oli ihan jees jos jeesustelua olisi ollut vähemmän :D. Onnekseni konferenssiin minua eivät saaneet lähtemään. Olen aina kyseenalaistanut niin paljon asioita uskonnosta ylipäänsä ja nykyään uskonnoista ja tuntuukin usein, että mitä älykkäämpiä ihmiset ovat niin sitä vähemmän haluavat kuulua moisiin lahkoihin. Itse olen käynyt Mensan virallisen testin ja äo on sitä luokkaa, että voisin liittyä jäseneksi halutessani, joten se kertookin syyni valita tieni ateistina ennemmin kuin helluntailaisena. Tom Tynkkynen (monelle fb-ryhmistä tuttu) oli alkujaan Kokkolan helluntailaisia ja vahva persoona, kunnes muutti Kalajoelle ja lopulta Oulun suunnille perheineen. Myös hänen poikansa Sebastian oli helluntailainen, kunnes tuli ulos kaapista, sekoili bb-talossa ja lopulta alkoi persuksi ollen nykyisellään kansanedustaja. Sebastian aikanaan erotettiin helluntailaisten joukosta kun tuo bb-esiintyminen tuutattiin pihalle, juurikin homoseksuaalisuutensa paljastumisen takia. Tuosta hän toki itsekin on joskus avautunut tänne tuben puolelle. fiworld.info/goon/aIKmuI-0ppxxpXA/videot.html

  ArchieArpeggioArchieArpeggio10 kuukautta sitten
  • @ArchieArpeggio ja varmasti vielä se ajaa, kolme vuotta sitten hän ja hänen moottoripyöräporukka tuli Helsinkiin tekemään pari kokousta, Malmilla, Hakaniementorilla ja Kontulassa. Hyvä porukka se on mutta toi Reijo on ihan kaksinaamainen, toisaalta tyyppi mutta toisaalta ihan rasisti. Minä olin niissä kokouksissa soittamassa Kuningaskalastajan kanssa 😁

   Higherthanthesun85Higherthanthesun8510 kuukautta sitten
  • @Higherthanthesun85 En oo huomioinu, mutta ainakin ennen se ajoi jollain Harleyn matkapyörällä, jossa oli Suomen lippu perällä ja liiveissä luki MC Gospel. En tosin ihmettelis moisia, vaikka olisikin.

   ArchieArpeggioArchieArpeggio10 kuukautta sitten
  • Reijo Ruotsalaisen? Onko se moottoripyörätyyppi jolla on aina se "Aito avioliitto" stickerit moottoripyörällä?

   Higherthanthesun85Higherthanthesun8510 kuukautta sitten
 • Kiitos kun jaat omat kokemukset. Itse aloin käydä kirkossa kun jouduin alaikäisenä lähtee kotoa. Kävin kahdessa eri kirkossa avustavassa toiminnassa ja huomasin jo nuorena et aika paljon merkitsee, miten pappi kertoo raamatun sanan. Kaikki nuoret eivät ymmärrä raamatun käänteistä kieltä niin sanoma' menee silloin ohi. 😊 Ite kristinuskoa pidän hyvänä.

  Miia SinkkonenMiia Sinkkonen10 kuukautta sitten
 • Ateisti syntymästä asti. Vapauttavaa.

  Aliens101Aliens10111 kuukautta sitten
 • Hyvää tietää helluntaiseurakunta uskonnosta.. kiinnostaa todella paljon.. Olen penskana käyny helluntaiseurakunta ja muissa eri uskontojen tapahtumissa. Ehdottomasti kaikista ahdistavin uskonto oli JEHOVAtodistajat siis penskana. En onneksi ikinä liittynyt mihinkään kirkkoon. Koska olisin jälkikäteen eronnut kirkosta koska oon tajunnut että uskonnot *ovat vankila mulle* !!! Uskon Jumalaan, mutta en siihen että kun ihminen sairastuu niin hän on siihen syyllinen! Ja kaikista tärkein syy miksen ikinä liittynyt oli, *että mun olisi pitänyt luopua musiikista ja mun harrastuksista* ! Mikään kirkko ei ole tärkeämpi kuin musiikki ja harrastukset mulle!

  EkissaEkissa11 kuukautta sitten
 • Ihan samat perusteet mullakin oli kun lähdin hellareista 5 vuotta sitten. Erityisesti mua häiritsi ylilyönnit karismaattisten ilmiöiden kanssa (sairaiden parantaminen), varainkeruussa (epäraamatullinen kymmenysoppi) ja ainainen talkootyö. Voitte kuvitella miten uuvuin kun osaan juuri niitä taitoja mitä tilaisuuksissa usein tarvitaan - soittaa laulut kitaralla tai pianolla sekä tulkata kolmesta eri kielestä saarnoja. Aina pyydettiin tekemään jotain ns. palvelutyötä. Ev.lut. kirkkoon siirtyessäni ilmoitinkin helluntailaisille että olen nyt 20 vuotta palvellut ja nyt ois toisten vuoro. Liian tiivis yhteisö mulle. Siellä mennään niin monissa asioissa kontrolloimaan ihmisen yksityiselämää. Olen tarvinnut monta vuotta muokata omaa ajatusmaailmaa uusiksi kun tuohon vanhaan oli jo kasvanut niin sisään. Helluntai - herätyskristillisyyshän on vain yksi kristillisyyden muoto ja maailmassa on satoja miljoonia kristittyjä jotka elävät iloisesti sen ulkopuolella. Pienellä tyttärelläni on aika monta sairasdiagnoosia. Hän pelästyi vuoden ikäisenä kuin yksi "parantajaevankelista" rukoili kovaan ääneen hänen puolestaan että parantuisi. Alkoi itkeä. Kadun että altistin hänet silloin tuollaiselle. Päätin etten ikinä vie lastani enkä itseänikään hengellisyyteen jossa tarvitsisi pelätä tai kokea kelpaamattomuutta sellaisena kuin on

  Antti EliasAntti Elias11 kuukautta sitten
 • Tajusin juuri, että uskon ysymyksissä on yksi erittäin suuri ongelma yleisellä tasolla. Muistan nuoruudesta, että uskon kautta tuli paljon erillaisia opetuksia, kuten esim esiaviolliset suhteet. Nuoret sanovat uskoon liittyen, että teet niin tai näin, käy kalpaten. Tajusin viedostasi, että yleiseen keskuskusteluun on tullut eri uskon suuntauksista erillaisia opetuksia ja ne jotka eivät tunne uskoa ja siihen liittyviä opetukisia, voivat tuntea uskon todella ahdistavana ja rajoittavana. Tämä on sellainen asia, joka on syytä tuoda näkyvästi esille. Usko on kokemassa erittäin suuren inflaation juuri tästä syystä. Ihmisille on tullut sellainen käsitys, että tavalliset ihmisen elämään liittyvät asiat olisivat kielettejyä. Ja tämä ei todellakaan pidä paikkansa

  Janne MäkinenJanne Mäkinen11 kuukautta sitten
 • Millasta teologian opiskelu yliopistossa on? Opetetaanko siellä, että Jumala on varmasti olemassa vai onko lähestymistapa enemmän agnostinen? Mitä mieltä siellä ollaan luomiskertomuksesta ja muista tieteen kanssa ristiriidassa olevista raamatun opeista? Onko opetus ristiriidassa jonkun toisen tieteenalan kanssa?

  VornitVornitVuosi sitten
  • Se on hyvin monipuolista ja sisällöt riippuu paljon oppialasta ja opettajista. Ei teologiatieteessä oteta kantaa siihen, onko Jumalaa/jumalia olemassa vai ei. Eikä myöskään minkään muun uskonkappaleen totuusarvoon - niitä tutkitaan samalla tavalla tieteellisillä metodeilla kuin muita humanistis-yhteiskunnallisia aiheita.

   Ville MäkipeltoVille MäkipeltoVuosi sitten
 • Tää oli tosi hyvä video. 😀Kuuluin itse koko lapsuuteni ja nuoruuteni Vapaakirkkoon ja monet asiat, joita mainitsit kuulosti erittäin tutuilta, esimerkiksi lasten pelottelu maailmanlopulla, Pyhän Hengen läsnäolo, kielilläpuhuminen ja seurakuntalaisten kyttääminen pienessä seurakunnassa. Itse erosin tästä liikkeestä muutettuani toiselle paikkakunnalle ja todettuani, että ideologiani ei kohtaa tämän liikkeen arvojen kanssa.

  Anni HämäläinenAnni HämäläinenVuosi sitten
 • "(Rom 10:13) For whosoever shall call upon the name of the Lord shall be saved. " "(1Co 15:3) For I delivered unto you first of all that which I also received, how that Christ died for our sins according to the scriptures; (1Co 15:4) And that he was buried, and that he rose again the third day according to the scriptures: " "(Act 16:31) And they said, Believe on the Lord Jesus Christ, and thou shalt be saved, and thy house. " "(Eph 2:8) For by grace are ye saved through faith; and that not of yourselves: it is the gift of God: (Eph 2:9) Not of works, lest any man should boast. " "(Joh 1:12) But as many as received him, to them gave he power to become the sons of God, even to them that believe on his name: (Joh 1:13) Which were born, not of blood, nor of the will of the flesh, nor of the will of man, but of God." (King James Bible AV 1611) Ville, kiitos paljon hyvistä videoista kuten 10 Suomalaisista jolla on supervoimia. Itse en ole Helluntalainen enkä Luterilainen vaan Kristitty (Jos johonkin pitäisi pakko kategorisoida nin Fundamentalisti Baptisti.). Minulla on kysymys Ville: Onko sinulla ollut elämässä hetki että olet ymmärtynyt että olet syntinen ja menossa Helvettiin ikuisesti, pyytänyt Herraa Jeesusta Kristusta pelastamaan sinut ilmaisena lahjana jota ei voi menettää? Jos ei niin ota Jeesus vastaan ihmeessä. Kukaan ei tiedä jos et sitä kerro kenellekään, se on sinun yksityisasia, mielelläni näkisin sinut kanssani Taivaassa. Kanssasi on ollut kiva jutella ja nähdä. Tiedätkö että asioista voi olla niin monta mieltä, Helluntailaisuus ei pelasta, kaste ja ehtoollinen ei pelasta, liberalismi ei pelasta, Raamatun auktoriteetin kieltäminen ei pelasta, hyvät työt tai elämä ei pelasta. Allekirjoitan paljonkin tuosta kritiikistä (Vale ihmeet, teko moralismi ja kytttääminen ainakin) ja se on juuri uskonnon kiroja, uskonto vieraannuttaa Jumalasta että ei missään tapauksessa halua häntä mutta pelastus on henkilökohtainen suhde, Taivaassa ei kysytä jäsenkorttia tai jäsenyyksiä, onko luotettu eli otettu Jeesus vastaan vai ei? Kyllä tai ei, kaksi vaihtoehtoa.

  UncleSamPatriotUncleSamPatriotVuosi sitten
  • Siinä oli oikea evankeliumi. Voi vain sanoa, että olisipa niin, että Suomessa ja maailmalla tuotaisiin esille tuota, ainoastaan Jeesuksen ansioihin perustuvaa pelastusta, joka saadaan ottaa vastaan lahjana, niin moni ns. kirkkokunta/liike menettäisi vääränlaisen uskonnollisen otteensa ihmisistä. Monet väärät käsitykset mm. sellaiset, joissa ihmiset pitävät kiinni ns. kirkostaan pelastuksenaan tai joissa he koittavat ansaita pelastusta (esim. ajatellen, että perillä sitä sitten nähdään miten käy) olemalla uskonnollisia kirkkonsa mukaan, ovat syntyneet juuri siitä, että on olemassa kirkkokuntia ja paikkoja joissa ihmiset voivat käydä ja joiden kautta he voivat elää uskonnollista elämää sen verran kuin vapaa-ajallaan haluavat. Tällaisessa tapauksessa Ihminen vaihtaa pelastuksen lahjan vastaanottamisen, josta evankeliumi kertoisi, uskonnolliseen elämään, sellaiseen kuin hänelle itselleen sopii ja joka ikään kuin rauhoittaa omaatuntoa ja uskonnollisia ajatuksia esim tyyliin, kukaan ei voi tietää miten meille käy, joten, voin uskotella itselleni saavani uskoa näin ja sen on kelvattava Jumalallekin - tätä varten maailmasta löytyy kirkkoja ja uskontokuntia mielin määrin. Ikävää tänä päivänä on erityisesti se, että harva Kristilliseksi nimetty paikka välittää siitä mitä evankeliumi on ja mitä se tarkoittaa ihmistä ajatellen. Ajatellaan, että usko ja uskonto ovat samanlaisia asioita ja että jokainen uskokoon tavallaan kunhan ovat mukana toiminassa jotenkin. (ainakin maksavat jäsenmaksuja/kymmenyksiä/kirkollisveroa. Rakkaus rahaan on kaiken pahan juuri). Evankeliumi on kuitenkin jotain aivan muuta, se kertoo, että Jeesus Kristus yksin kantoi Jumalan tuomion synnille ja että Hänen ylösnousemuksensa kautta esille tuotiin ikuinen elämä. Evankeliumi kertoo meille siis sen, että ilman Jeesusta ihmisellä ei ole tätä ikuista elämää, oli hänellä miten paljon kirkollista kokemusta tahansa. Tämän tähden evankeliumia pitäisi saarnata ihmisille, eikä suinkaan kehitellä väelle vain uskonnollista touhuamista, johon ihmisiä voi tulla mukaan mistä syystä tahansa. Jossain vaiheessa ihminen tajuaa tuollaisessa menossa, että jokin juttu ei olekaan enää itselle mieleen ja koska moni asia yhteisön menoissa häiritsee yhteiskunnassa selviytymistä ja mielenrauhaa muutenkin, lähdetään menosta pois. Hyvä onkin lähteä turhasta uskonnollisesta touhuamisesta pois, mutta silloin on myös hyvä tiedostaa omat motiivit asian takana mm. olenko minä koskaan itse asiassa uskonut evankeliumia, siis olenko minä pelastunut ja miksi yleensä koskaan olen ollut mukana missään ns. usko/uskonnolliseksi katsotussa toimessa. Se että on ollut mukana kirkoissa/uskonnollisissa liikkeissä vaikka perheen tähden, ei tee kenestäkään pelastunutta, eikä se, että vaihtaa yhden pelastumattoman uskonnollisen elämän toiseen, muuta tätä asiaa miksikään. Toisin sanoen, se, että haluaa olla rauhassa ns. uskonnollisista jutuista, jotka häiritsivät omassa liikkeessä, ei saa tarkoittaa sitä, että itse asiassa haluaakin olla erossa Jeesuksesta Kristuksesta ja Hänen evankeliumistaan. Lopulta kukaan ihminen ei voi osoittaa johoinkin kirkkoon tai liikkeeseen ja sanoa, että en ottanut pelastuksen lahjaa vastaan, koska nuo olivat tuollaisia ja tekivät sellaisia.

   Kurgle KreutzerKurgle KreutzerVuosi sitten
 • Vastaus: Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22; Room. 1:26-27; 1. Kor. 6:9). Room. 1:26-27 opettaa nimenomaan, että homoseksuaalisuus on seurausta Jumalan kieltämisestä ja tottelemattomuudesta Häntä kohtaan. Kun ihminen jatkaa elämistä synnissä ja epäuskossa, Raamattu kertoo meille, että Jumala ”luovuttaa” hänet vielä kamalampaan ja paheellisempaan syntiin näyttääkseen hänelle, miten turhaa ja toivotonta on elämä erossa Jumalasta. 1. Kor. 6:9 sanoo, että homoseksuaaliset vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa. Jumala ei luo homoseksuaalisia ihmisiä. Raamattu sanoo, että ihmisestä tulee homoseksuaali synnin vuoksi (Room. 1:24-27) ja pohjimmiltaan omasta tahdostaan. Ihmisellä saattaa olla synnynnäisesti suurempi taipumus homoseksuaalisuuteen, aivan kuten joillakin on taipumusta väkivaltaisuuteen tai joihinkin muihin synteihin. Tämä ei anna ihmiselle lupaa tehdä syntiä antamalla periksi syntisille mielihaluilleen. Jos jollakulla on taipumusta vihaan tai raivoon, saako hän silloin antaa periksi noille taipumuksille? Eipä tietenkään! Sama pätee homoseksuaalisuuteen. Raamattu ei kuitenkaan kuvaa homoseksuaalisuutta sen suurempana syntinä kuin mitään muutakaan. Kaikki synti loukkaa Jumalaa. Homoseksuaalisuus on vain yksi niistä asioista, jotka 1. Kor. 6:9-10 luettelee asioina, jotka pitävät ihmisen poissa Jumalan valtakunnasta. Raamatun mukaan Jumalan anteeksianto on tarjolla yhtä lailla homoseksuaalille kuin avionrikkojalle, epäjumalanpalvelijalle, murhaajalle, varkaalle jne. Jumala myös lupaa kaikille Jeesukseen Kristukseen turvautuville voiman voittaa synnin, myös homoseksuaalisuuden (1. Kor. 6:11; 2. Kor. 5:17; Fil. 4:13).

  serti1serti1Vuosi sitten
 • Hyvä video Haluaisin kuulla lisää tästä aiheesta

  Sarlot SaloSarlot SaloVuosi sitten
 • Itsekin olen eronnut aikanaan helluntaiseurakunnasta, mutta eri syistä. Olen edelleen kuitenkin uskossa, mutta en halua kategorisoida itseäni jonkun liikkeen jäseneksi. Eihän Raamatussakaan anneta sellaista mallia. Katsellessani tätä videota huomasin, että et maininnut Raamattua missään kohdin. Ainoastaan kuvissa vilahti Raamattu muutamaan kertaan. Onhan kuitenkin sanottava, että nämä monet syyt joiden takia erosit seurakunnasta, löytyvät Raamatun lehdiltä. Raamatusta nousee tieto lopun ajoista, synnistä, vanhimmistosta, yhteisöllisyydestä, pyhityksestä jne. Raamatun mallin mukaan useimmat kristilliset seurakunnat pyrkivät toimimaan, muutoinhan seurakunnat eivät eroaisikaan mitenkään maallisista yhteisöistä ja ajattelutavoista.

  Leena KurkiLeena KurkiVuosi sitten
 • Tämä on hyvä video. Jokaisessa uskontokunnassa on omat ongelmansa, tärkeintä on kuunnella sisäistä ääntään ja tehdä sitä mikä tuntuu oikealta. Muistakaa vanhaa Rabbin viisautta: En pelkää Helvettiin joutumista, vaan että Paratiisissa minut sijoitetaan typeryksen viereen. Kiitos Ville, tästä videosta. Jatka ja luo lisää, yhtä mahtavia videoita

  AJPlanet74AJPlanet74Vuosi sitten
 • Oon kyl täysin samaa mieltä. Hassua sanoo vaikka itse en ole uskossa, mutta kiva nähdä että jollakin muulla on näin avoin maailmankatsomus. Tuli hyvä mieli kun katto videon! :) Pointtini siis tiivistettynä on että vaikka en itse usko nii miksei muut sais uskoa ei kannata ketään lähteä tuomitsemaan.

  jepulis19jepulis19Vuosi sitten
  • Edelliseen lisään että olen käynyt leireillä ja käynyt helluntainseurakunnan kerhossa yms.

   jepulis19jepulis19Vuosi sitten
 • itekki oon pyöriny hellareilla jostain 10v asti ja nyt viimeaikoina paljon vähemmän just tää riittämättömyys suurin syy. oon löytäny vapiksesta kodin missä saan palvella. mutta oon samaa mieltä suurimmaksi osaksi näistä näkemyksistä, ne joita en itse allekirjoita niin en oo törmännyt vastaavaan toimintaan/ajatteluun

  LeeviLeeviVuosi sitten
  • Äitini siirtyi samoin helluntaista vapaaseurakuntaan. Sanoi että täällä ei tarvii pynttäytyä.

   Saara VehkalaSaara Vehkala2 kuukautta sitten
 • minulla oli vaikea, että olis pitänyt aina evankelisoita, muuten olisin itse mennyt helvettin.

  Land LordLand LordVuosi sitten
  • Teot kuuluvat Vanhaan Liittoon

   GibbonGibbon7 kuukautta sitten
  • Missä seurakunnassa?

   Higherthanthesun85Higherthanthesun85Vuosi sitten
 • Kuulostaa aivan Jehovan todistajilta. Ja syysi erota kuulostaa aikalailla samalta kuin itselläni oli.

  Skozka is my nameSkozka is my nameVuosi sitten
 • Yks asia on varma: iso määrä niistä seurakunnista (hellari tai non-denominational) eivät todellakaan ymmärrä erityisherkkiä ihmisiä

  Higherthanthesun85Higherthanthesun85Vuosi sitten
 • Uskontos ? Puoluees ?

  sokkiko1sokkiko1Vuosi sitten
 • Ite en oo uskovainen enkä tunne ketään kuka olisi.

  EZ DessuEZ DessuVuosi sitten
 • Uskonto on uskontoa, mutta usko on aina hyvin henkilökohtainen asia.

  Pekuzi GuzziPekuzi GuzziVuosi sitten
 • Katselin tuossa bb-taloa ja siellä tämä Ville vissiin edustaa helluja? Rupesin asiasta ottamaan selvää näiden hellujen osalta ja törmäsin sivuillesi tai tähän videoon, mutta olipa hyvä esitys, kiitos. Tuo kun toit filosofian esille, selittää jo paljonkin ja on täysin ymmärrettävää miksi hellut eivät ole ehkä paras mahdollinen yhteisö harjoittaa uskon vapautta. Samaten lestat ja myös kaikki uskontoihin liittyvä on hyvin kriittistä mitä en suosittele kenenkään harjoittavan vain yhteisön etujen mukaisesti. Kirjoitan juuri kirjaa alitajuntaan vaikuttavista tekijöistä ja miten se vaikuttaa osana ihmisen käsityksiin jumalista ja ihmiseen itseensä. Löysin paljolti tekijöitä jotka asettavat jumaluuden yksilön itsensä tasolle ja että jumala elää ihmisessä itsessään mutta olen suositellut jokaiselle joka ei itseensä uskoisi siirtymistä shamanismiin. Tämä kyseinen suuntaus ei suinkaan ole uskonto vaan kulttuuri ja tässä kulttuurissa yksilö asettuu tasavertaiseksi kaikkien maailmassa olevien elävien olentojen kanssa. Shamanismissa ei pelätä ulkopuolista tekijää joka tulisi ja tempaisi taivaisiin, shamanismi on hyvin maanläheinen siltä osin. Shamanismi myös elää vahvasti jokaisessa elollisessa ja käsittää maailman luomisen. Shamanismi on myös filosofiaa monessa merkityksessä. Yksikään ei voi kyseenalaistaa sitä niin hyvässä kuin pahassa. Shamanismi on myös jumaluuden etsimistä omasta itsestä ja siinä koettu yhteisöllinen ilo toteutuu harmonisena ja monotonisena äänenä, mitä korostetaan esim rummutuksien tavoin. Shamanismi kulttuurina palvelee myös uskonsa menettäneitä. On tarkoitus löytää minäkuva edelleen ja luoda yhteys korkeampaan tietoisuuteen. Shamanistisessa kulttuurissa ei ole yhtä oikeaa tai väärää tapaa tai siinä ei tuomita ketään helvettiin omien tekojensa seurauksena. Shamanistinen käsite on se että kuoleman kohdatessa päädymme takaisin kiertoon ja sitä kautta ihmisten mielissä saamme osamme, onse sitten taivas tai helvetti. Jos shamanismi kiinnostaa, ist olen mukana shamaanitulet nimisessä ryhmässä ja useissa muissakin kuten fourwinds.fi/ edustaa shamanismin perustaa, mutta ennen kaikkea omalla kohdalla uskon asiat ovat oma valinta ja kukaan ihminen ei voi tuomita toista vain syystä että pelkää demoneja ja jos pelkää pahoja henkiä, ovat ne viestintuojia tuonpuoleisesta shamanistisessa kulttuurissa :)

  Jari A. HietalaJari A. HietalaVuosi sitten
  • Voisin helpata parilla linkillä jos haluat tutkailla shamanismia sellaisenaan. Shamanismi on muuttanut vahvasti muotoaan siis nykyaikana. Enään ei tehdä varsinaisia henkimatkoja mutta matkoja omaan henkeen kylläkin. Thuleian tuvassa viitataan shamanismin yhteyttä psykologiaan ja juuri tuosta syystä halusin mainita tästäkin taiteen lajista, jos vaikka innostut tekemään videon aiheesta? Eräs seikka mistä halusin sanoa, on väite jossa Jeesus olisi puhunut ja harjoittanut juuri shamanismia, sillä useat löydökset viittaavat hänen ottaneensa oppejaan shamanismista, mutta kristinuskohan ei nyt tietenkään millään voi sanoa tulleensa shamanismista, kun kysehän on kirkon mukaan pakana uskonnosta ja uskonnon kanssa shamanismilla ei suoraan ole osaa eikä arpaa. No asiaan kannattaa toki perehtyä ja onhan tuo shamanismi yksi teologien tutkimuskohde ollut lähes aina, kuten alaa opiskeleva Markus sen tuo esille tuolla "Myyttiset Luennot" fb sivustolla: facebook.com/myyttisetluennot/ www.thuleia.com/shamanismi.html Myös muutamia bändejä löytyy, näistä omia suosikkeja (tubessa hyvin useita) : fiworld.info?search_query=Heilung fiworld.info?search_query=wardruna fiworld.info?search_query=olena+uutai+music+videos Omniaa unohtamatta: fiworld.info?search_query=omnia fiworld.info/goon/oYfWsm_NrIivi58/videot.html

   Jari A. HietalaJari A. HietalaVuosi sitten
  • Kiitos paljon näistä ajatuksista, oikein mielenkiintoista luettavaa! 👍 Täytyypä hieman perehtyä shamaanitulet ryhmään.

   Ville MäkipeltoVille MäkipeltoVuosi sitten
 • Kyllähän sitä saa uskoa vaikka hammaskeijuun tai joulupukkiin...

  HenkkaWRCHenkkaWRCVuosi sitten
 • Toi alakertajuttu oli hauska. Like jos tajusit

  P3rs3rkkiP3rs3rkkiVuosi sitten
 • Paljon kommentteja jo (yli tuhat, joten en kaikkia selaa tässä läpi)! Mutta olin kommentoimassa sitä, että nuo kaikki neljä luettelemaasi piirettä ovat jollain tavalla läsnä myös luterilaisessa herätyskristillisyydessä, niin kuin varmasti tiedätkin. Olisi mielenkiintoista kuulla, minkälaiseen luterilaisuuteen olet itse kotiutunut sittemmin ja miksi juuri luterilaisuus (vai oletko jo puhunut tästä). Herätyskristillisyys on myös minulle tuttua nuoruudesta. Aika tavallinen tarina taitaa olla, että nuorena "pyörii" herätyspiireissä, ja aikuistumisen myötä nämä piirit jollain lailla jäävät. En koe kuitenkaan menettäneeni uskoa.

  Tiina SyysTiina SyysVuosi sitten
 • Toinen iso ongelma että löysin monissa helluntaipiireissä (ja myös baptistipiireissä) on se että jompikumpi häiriintynyt tyyppi voi kutsu itseensä "evankelistaksi" tai profeetaksi", kun joku varmasti on huomannut, siellä päästetään sisään aivan paljon narkomaaneja, ja minusta on mahtava asia kun närkkäri tulee uskoon. Ongelma on se että pelkkä uskontuleminen ei poista oireita, siks rehab ohjelma on tärkeä. Mutta monet eivät halua mennä rehabille koska usko riittää. Se Tuksun tapaus on yks monista esimerkeistä.

  Higherthanthesun85Higherthanthesun85Vuosi sitten
 • Ihmiset kuitenkin menee uskontoon yleensä saadakseen vastauksia johonkin selittämättömään, mutta uskonnot näyttää vaan sotivan kokoajan

  RinkelitarRinkelitarVuosi sitten
 • Usko ja Uskonto on kaksi täysin eri asiaa. Uskonnon nimissä tehdään kaikenlaista väärää.

  Matti JokelaMatti JokelaVuosi sitten
 • Todella mielenkiintoista kuulla kokemuksistasi helluntailaisuuden parissa. Itse olen aina vierastanut tätä kristinuskon "vapaampaa" suuntaa, oma tieni vei perusluterilaisesta päinvastaiseen suuntaan eli itään. Mut kastettiin luterilaisessa kirkossa lapsena, niinkuin valtaosa suomalaisista ja omalla riparilla alkoi uskonasiat oikeesti kiinnostamaan (olin aika perusahdistunut teini) ja riparin jälkeen jäin sitten seurakunnan nuorten toimintaan mukaan ja usealla leirillä tuli oltua isosena yms nuortenleirit -ja illat kahlattu läpi. Monia, monia upeita muistoja noilta vuosilta mitä varmasti muistelen vielä vanhana kiikkustuolissa;) Jokin vain tuntui kuitenkin asiasta puuttuvan, kunnes löysin ortodoksisen kirkon jumalanpalvelukset! Luterilainen, pitkälti puhuttuu sanaan perustuvat jp:t olivat aina jättäneet ns. kylmäksi, enkä niissä juurikaan edes käynyt. Kummitätini on ortodoksi, ja kerran vierailin hänen kanssaan ortodoksisessa jumalanpalveluksessa ja olin aivan myyty, se tuntui kuin olisi tullut kotiin pitkältä reissulta! Aloin käydä enemmän ja enemmän, kunnes sitten aikanaan tein päätöksen kääntyä ortodoksiksi. Päivääkään en ole sitä katunut, paras vaihtoehto itselleni ehdottomasti.

  Mirko AleniusMirko AleniusVuosi sitten
  • Tunnen aivan paljon ortodokseja, todella mahtavia tyyppejä 👍 yks esimerkki on se Espoon Trapesan porukka. Oon monta kertaa ajatellut käydä katsomassa Valamon luostariin muttei mulla ollut aika. Ah BTW olen katolilainen

   Higherthanthesun85Higherthanthesun85Vuosi sitten
  • @Ville Mäkipelto mielestäni ortodoksisuudessa ihmiselle annetaan tilaa omalle hengelliselle elämälle, jota kirkon yhteiset jumalanpalvelukset turvallisesti kantavat eteenpäin. Ortodoksisuuskin on yhteisöllistä, mutta mielestäni siitä puuttuu kuvailemasi helluntailaisuuden negatiiviset ilmiöt. Toki ortodoksitkin ovat vain syntisiä ihmisiä, ei mikään autuaallisessa onnessa elävien paratiisi, joten ihmisten väliset kismat yms ovat luvattua kamaa..;) Kuten Herra itse sanoi: "Tule ja katso!"

   Mirko AleniusMirko AleniusVuosi sitten
  • Kiitos paljon oman tarinan kertomisesta! Oikein mielenkiintoista 👌 Itsellekin on jäänyt aika hyvä käsitys ortodoksisesta perinteestä. Vielä en ole ort. jlanpalveluksessa käynyt, mutta täytyypä joskus käydä 😊

   Ville MäkipeltoVille MäkipeltoVuosi sitten
 • Peukku alakertaan heheheheheh... Oon pahoillani, että uskonnon varjolla on tehty turvattomuuden kasvuympäristö sulle lapsena. Se ei oo missään tapauksessa oikein. Mun edesmennyt ukki oli helluntalainen. Herätty paheksuntaa olemalla boheemi ja omas paskan huumorintajun. Huomiota herätti positiivinen suhtautuminen kuolemaan hautajaisissa.

  Sointu VinneSointu VinneVuosi sitten
 • Kannattaa katsoa actualized.orgin video youtubesta, Mechanics of belief. Sen on aika pitkä ja in depth video. Mutta pääpointtina siinä on että kaikenlaiset uskomukset käytännössä estää näkemästä absoluuttista totuutta mikä on saavutettavissa vain henkilökohtaisen kokemuksen kautta.

  Mikke ManMikke ManVuosi sitten
 • Ok nuori mies,toit hyvin avoimesti esille oman kantasi asiasta. Mutta miksi olisi vain hellarit? Onhan raamattu elämän ohjeeksi ja Kristuksessa on vapaus;itsekin olen kirjoilla helluntaiseurakunnassa, mutta ei se poppoo ole koskaan määrännyt esim)että mitä teen elämässäni:siis me elämme Jumalalle, emme helluntai-poppoolle. No kysyisin vain,että onko elämäsi nyt sitten parempaa kuin silloin kun olit hellari?itse en uskalla luopua elävästä Jumalasta , mutta Helluntaista kylläkin,etsin vain uuden hengellisen kodin hmn. Toivon ystävä sinulle kaikkea hyvää ja etsi todellakin Jeesus pelastajaksi elämääsi ,vaikka luterilaisen katon alta. Mutta älä jätä Jeesusta. Terv Ola

  Olavi SjöbergOlavi SjöbergVuosi sitten
 • En ole Helluntailainen mutta en ymmärrä mixi sinne pitäisi Maailmantapoja viedäkkään!

  Keijo ToivonenKeijo ToivonenVuosi sitten
 • Hei Ville! Havaitsitko näkyvää tai piilotettua sovinismia

  Moody ZataMoody ZataVuosi sitten
 • Kiitos tästä pätkästä, oli pelottavankin helppo samaistua tuohon kaikkeen, miten olet käsitellyt asioita. Vaikka en itse ole samaisessa seurakunnassa kasvanut, koin kuitenkin kasvatetuksen määrittelevän tietyn muotin elämänarvoille ja tietynlaisen kuvan elämästä ahdistavaksi.

  MiikaMiikaVuosi sitten
 • Kiitoksia hyvästä videosta! Ihailtavaa tämä kun uskallat kertoa tällaisista kokemuksista. Itsekin aikoinaan olin helluntailainen. Hyvin tiukkakin sellainen. Jossain vaiheessa teini-ikää aloin kuitenkin miettimään kriittisemmin. Täytyy sanoa ettei sillä tavalla tynnyrissä kasvattamalla tule kuin kiukkuisia ateisteja, jollainen itsekin olen. Paljon on jäänyt katkeruutta ja vihaa niistä ajoista sisälle. Olin kuin teini vielä pitkälle päälle parikymppisenä, ennenkuin sitten pääsin irti ja aloin elää omaa elämääni ja kasvamaan henkisesti omana itsenäni.

  Teija P.Teija P.Vuosi sitten
  • @Saara Vehkala Tiedän, että tarkoitat hyvää, mutta selkeästi et ymmärrä mitä oon joutunut käymään läpi.

   Teija P.Teija P.2 kuukautta sitten
  • Onneksi Jumalalla on varaa antaa aikaa kaikenlaisiin vaiheisiin.

   Saara VehkalaSaara Vehkala2 kuukautta sitten
  • Kiitos! Ja erityisesti kiitos myös omien viisaiden ajatusten jakamisesta 🙏

   Ville MäkipeltoVille MäkipeltoVuosi sitten
 • Sä oot kova äijä tässä tubetuksessa, mut muista nöyryyrs..! Elä anna keulii niin kaikki ok....niinkuin jo aiemmin sanoin niin loistavii videoita sinulla.., ja Iso kiitos näistä..=)

  tube tubettajatube tubettajaVuosi sitten
  • Kiitos paljon! 😊 Ehdottomasti nöyryys on tärkeä asia. Kenenkään ei kyllä pitäisi luulla liikoja itsestään, me tarvitaan toisiamme ja jokainen yhtälailla arvokas.

   Ville MäkipeltoVille MäkipeltoVuosi sitten
 • Huh enpä oo tommoseen törmänny

  Siiri TuunanenSiiri TuunanenVuosi sitten
 • Harmittaa että vanhat papat ja niiden tuomio asenne tekee usein rakastavasta Jumalasta pelottavan mörön. Jumala kun ei ole mörkö eikä 'käännyttämisestä' saa pisteitä. (Johannes 6:43,44) "Jeesus sanoi tähän: »Älkää nurisko! Ei kukaan voi tulla minun luokseni, ellei Isä, joka minut on lähettänyt, vedä häntä. Sen, joka tulee, minä herätän viimeisenä päivänä" Kuulastaako vähän siltä että et halua olla Raamatullisessa opetuksessa? Kaikki pelottaa sinua..miksi? Eihän demonit voi tulla uskovan ihmisen sisälle jos olemme Pyhällä Hengellä täytetyt. (Roomalaiskirje 8:38-)"Olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta". Se että elää siveellisesti ja mukautuu Jumalan sanan mukaisesti on myös Raamatullista. (Kolossalaiskirje 3:5-10) "Haudatkaa siis se, mikä teissä on maallista: siveettömyys, saastaisuus, intohimot, pahat halut ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta. Niiden vuoksi Jumalan viha kohtaa tottelemattomia ihmisiä. Niiden mukaan tekin elitte, kun olitte niiden vallassa. Luopukaa nyt tekin tästä kaikesta: vihasta, kiukusta, pahuudesta, herjauksista ja siivottomista puheista. Älkää valehdelko toisillenne. Olettehan riisuneet yltänne vanhan minänne kaikkine tekoineen ja pukeutuneet uuteen, joka jatkuvasti uudistuu oppiakseen yhä paremmin tuntemaan Luojansa ja tullakseen hänen kaltaisekseen". ihmisen tulee myös ymmärtää että ei kukaan ihminen, vaikkapa seurakunnan vanhin, voi määrätä eläämääsi. Kaikki nuo mielestäsi pelottavat asiat olivat aikalailla Raamutillisia. Esimerkiksi se synnistä nuhtelu..Galatalaiskirje 6:1 "Veljet, jos joku tavataan tekemästä väärin, on teidän, joita Henki ohjaa, lempeästi ojennettava häntä." Vielä sekin että et halua enää olla yhteisön jäsen koska siinä on 'lieveilmiöitä' on aivan luonnollista. Ihminen on vajavainen..sinä olet ja minä olen..yhteisöön kuuluminen ottaa voimille joskus ja joskus se antaa voimaa kuten totesit. Katsoin että olet myös tehnyt videon jossa kerrotaan 10 uskomatonta tapaa rikastua..eli onko kuitenkin niin että Jumalan kirjoittama Raamattu ei sopinut sinun maailmankuvaasi? Kannattaa oikeastaan puhua siitä onko Jumalan sana sinulle totta vai ei. Turhaa lähtee opiskelemaan Teologiaa jos ei edes usko Raamattuun, Pyhään Henkeen tai armoon joka on meille kaikille annettu ilmaiseksi. (Efesolaiskirje 2:8,9) "Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja - ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi." , Harkitse vielä

  maritta hakolamaritta hakolaVuosi sitten
  • soundsfromthemarshes.altervista.org/from-the-abecedarians-to-the-chick-tracts-500-years-of-blind-faith-and-ignorance/

   Higherthanthesun85Higherthanthesun85Vuosi sitten
  • Toi ensimmäinen osa on hyvä mutta toinen tarvii todella selitystä. Jos on turhaa opiskelee teologiaa onko sitten parempi olla tietämätöntä? Se tulee mieleen toi Abecedarian lähkö, joka perustettiin Saksassa 500 vuotta sitten, ja heidän opetuksien mukaan ihminen pitää olla ignorantti sitten hän saa helposti ilmestyksia ja profetian armolahjoja, ja heidän mukaan teologia oli kuin epäjumalan palvelu. Mä en oo opiskellut teologiaa mutta jos ihminen olisi luotu olla sokeassa uskossa, olisi luotu ihan aivotonta.

   Higherthanthesun85Higherthanthesun85Vuosi sitten
 • "Tietynlainen mustavalkoisuus" (alk.videon kohta 6:01) A) "joko jumalan puolella tai vastaan" B) "joko pelastuvia tai helvettiin joutuvia". A) Liittyiköhän ko. opetus mitenkään Jeesuksen vuorisaarnan sisältöön: ""Kukaan ei voi palvella kahta herraa. Jos hän toista rakastaa, hän vihaa toista; jos hän toista pitää arvossa, hän halveksii toista. Te ette voi palvella sekä Jumalaa että mammonaa." (Matt. 6:24) B) Jos opetus helvetin tulen uhasta on Raamatun opetus, niin mikä olisi vaihtoehtoinen tulkinta mustavalkoiselle opetukselle, jonka esitit (pelastuu/joutuu helvettiin)? Mielestäni kyseessä on lopputulos. Vaikka käsitystä laajennettaisiin kiirastulella, jota voi pitää pelastuksen ja helvetin loputtoman piinan välimuotona, niin siltikin kyse on pelastumisesta - Kiirastuli oppina ei käsittääkseni ole päätepiste, vaan siitä siirrytään nimenomaan pelastukseen. Eli Ville - kerro ihmeessä, jos tunnet jonkin ihmiselle LOPULLISEN välimuodon pelastuksen ja ei-pelastuksen välimaastossa. Ja sitten "dualismi" - Onko ilmaisun tarkoitus kertoa opin huonoudesta? Monesti "ismit" koetaan ainoastaan huonoina vaihtoehtoina. Toisaalta musta-valkoisuus on tarkkuutta. Kuulemma jotkin eläimet näkevät mustavalkoisesti ja siten terävämmin. Ehkei huono asia...

  Mur MurMur MurVuosi sitten
 • Mä olen vanhoillislestadiolainen ja minusta tämä on se ainoa ja oikea usko. Tämä tuo turvaa ja ei mitään tarvi pelätä❤️

  Tuomas KeränenTuomas KeränenVuosi sitten
  • @Tuomas Keränen Te kyllä aina tuomitsette ihmiset jotka eivät ole lestaadiolaisia että kun on kuollut niin te sanotte: Hänkin joutui helvettiin. Näin se vain on!!!!!! Ette te ole mitään jumalia täällä maailman päällä jotka voivat tuomita ihmisiä helvettiin!!!!!

   Paula PellikkaPaula PellikkaVuosi sitten
  • @Paula Pellikka ja tottakai Jumala ainoastaan tietää ketkä pelastuu ja ketkä ei.

   Tuomas KeränenTuomas KeränenVuosi sitten
  • @Paula Pellikka En minä todellakaan tuomitse ketään ja en minä 100 prosenttisesti voi tietää että onko tämä se oikea mutta näin uskon. Raamatussa selvästi puhutaan pienestä joukosta joka pelastuu.

   Tuomas KeränenTuomas KeränenVuosi sitten
  • Et todellakaan voi tietää ja väittää että vanhaislestadiolainen usko on ainoa oikea usko. Ei yksikään ihminen täällä maan päällä Voi tuomita ihmisiä helvettiin, se on vain jumala joka yksin tietää minne me joudutaan kun se viimeinen päivä koittaa. Eikä teillä ole mitään oikeutta erottaa ketään seurakunnasta. Ettekö vielä ole oppineet että kaikki on tervetulleita seurakuntaan sellaisena ihmisenä kuin olet.

   Paula PellikkaPaula PellikkaVuosi sitten
 • Hyvä Video..... Minäkin kuuluin sinne noin 15 vuotta....mutta en enään...

  Ari LeppäAri LeppäVuosi sitten
 • Olin katsomassa ne negatiivisia kommenteja joka iso määrä uskovaisia lähettivät videoon ja mietin yhtä asiaa: musta tuntuu että selläiset "uskovaiset" pohtivat enemmän oma butthurtin puolella kuin uskon tai Raamattun puolella. Kuitenkin Ville, nähdään Studium Catholicumissa 17.10 ;)

  Higherthanthesun85Higherthanthesun85Vuosi sitten
 • Ihmettelen miksi et suoraan sano että sinua ei kiinnosta mitä Raamattu sanoo. Edelleenkään haureelliset eivät peri taivasten valtakuntaa. Haureushan on esim. avoliitto. ☺️ Tulee olemaan kiinnostavaa nähdä kuinka sinä selität Jumalalle viimeisellä tuomiolla Jumalalle että sinun mielestäsi Raamattu ei tyydyttänyt sinun älyllisiä tarpeitasi.

  LaReina deAndaluciaLaReina deAndaluciaVuosi sitten
 • Ilmeisesti et oo koskaan tullut oikeasti uskoon vaan ollut uskonnollinen

  MrSeoinage86MrSeoinage86Vuosi sitten
  • Ok. Sori sitte. Uskon sua. Olen itsekin joitakin sielullisia piirteitä karttanut vapaissa suunnissa mutta hyviä hengellisiä koteja kuitenkin. Jumalan sanan yhteydessä olo tärkeää! Oletko täyttynyt Pyhällä Hengellä? Puhunut uusin kielin

   MrSeoinage86MrSeoinage86Vuosi sitten
  • Kyllä mä oon ainakaan ihan kunnolla tullut uskoon ja ollut uskossa 😊

   Ville MäkipeltoVille MäkipeltoVuosi sitten
FIworld